laupäev, 21. aprill 2007

Lambakarri

Vürtsikas aasiapärane lambalihast hautis, mille muudab kreemjaks maitsestamata jogurt. Kui sellele toidule lisada viimase veerandtunni ajal õliga rõstitud riisi ja riisist 2 korda rohkem vett, siis valmib suurepärane ploff.

Kaheksale sööjale. Ettevalmistusaeg 20 minutit + 1 tund küpsetamiseks.

  • 1 kg lambaliha. Sobib ka madala kvaliteediga liha, näiteks kõhuääred.
  • 2 sl võid
  • 2 sl punast karripastat
  • 2 purki (400 g) purustatud tomateid
  • 4 dl köögiviljapuljongit
  • 1 sl laimimahla
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • soola ja musta pipart
  • peotäis hakitud koriandrit
  • Serveerimiseks basmati- või jasmiiniriisi
  1. Lõika liha kuubikuteks.
  2. Sulata kastrulis või ja pruunista liha mõni minut.
  3. Sega juurde karripasta ja kuumuta veel paar minutit.
  4. Lisa tomatid ja puljong, sega läbi ning hauta tasasel tulel kaane all 1 tund.
  5. Maitsesta laimimahla, jogurti, soola ja musta pipraga.
  6. Puista üle hakitud koriandriga.
  7. Serveeri keedetud jasmiini- või basmatiriisiga.

Retsept on pärit: Kodukiri, jaanuar 2006

Kommentaare ei ole: